Veelgestelde vragen

Persoonlijk. Deskundig. Betaalbaar.

Hoe werkt online bijles?

Online bijles is nagenoeg hetzelfde als bijles waarbij een bijlesdocent en jouw kind samen aan de keukentafel zitten. Bij online bijles is jouw kind ingelogd op ons bijlesplatform, jouw kind heeft een headset op het hoofd en een laptop of tablet voor zich. Via een Skype-achtige verbinding spreken de docent en jouw kind elkaar rechtstreeks. Zij gebruiken hetzelfde schoolboek en het beeldscherm wordt gebruikt om daar de uitleg op te geven. Dat beeldscherm is interactief. Hierdoor ziet jouw kind wat de docent aan uitleg op het whiteboard schrijft en andersom kan jouw kind via muis of toetsenbord op het whiteboard tekenen en schrijven.

Hoe lang duurt een online bijles?

Normaal gesproken duurt een bijles 60 minuten. Als het nodig is kan een bijles langer uitlopen, dat is iets wat je samen met de bijlesdocent afspreekt.

Hoe gaat online huiswerkbegeleiding in zijn werk?

Online huiswerkbegeleiding is een prima methode om gewoon vanuit huis met je huiswerk geholpen te worden. Je logt op afgesproken tijd in en je hebt dan contact et jouw persoonlijke studiecoach. Deze coach heeft 1 op 1 rechtstreeks contact met jou. De coach bespreekt het huiswerk en zorgt er voor dat je wordt overhoord, dat het werk wordt nagekeken en dat toetsen, SO’s tijdig worden voorbereid.

Wat kost het

De kosten van de begeleiding hangen af van de soort bijles die je volgt. zie hiervoor de tarievenlijst.

Wat doen ze tijdens de huiswerkbegeleiding met mijn kind?

Tijdens de huiswerkbegeleiding worden de volgende zaken gedaan:

  • Huiswerk wordt gemaakt en geleerd, overhoord en uitgelegd.
  • Achterstanden worden weggewerkt
  • Proefwerken en SO’s worden tijdig voorbereid

Is mijn kind na afloop van de huiswerkbegeleiding helemaal klaar?

Ja, als jouw kind van de huiswerkcoach vrij krijgt dan is jouw kind voor de rest van de dag of weekeinde helemaal klaar met huiswerk. En belangrijker nog … dan is de stof klaar qua kwaliteit én zit de stof er ook “geramd” in

Hoe weet de huiswerkcoach wat voor huiswerk mijn kind heeft?

Iedere ochtend kijkt de coach op de schoolsite van jouw kind. Daar vindt de coach het huiswerk, de proefwerken, SO’s en ook de behaalde cijfers. We zijn dus dagelijks helemaal “bij”.

Wat doen we met sport, werk, dansen, enz.?

Wij zijn er een groot voorstander van dat jouw kind een buitenschoolse activiteit heeft. we houden daar zoveel als mogelijk rekening mee. In een aantal gevallen kan het zijn dat jouw kind eens een activiteit zal moeten overslaan. we overleggen dat altijd met jou.

Hoe betaal ik?

Je kunt kiezen: of je betaalt via automatische incasso of via Ideal. Je mag je betaalmethode zelf kiezen.

Is er sprake van een opzegtermijn?

Voor huiswerkbegeleiding en examentraining geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.
Voor bijlessen geldt geen opzegtermijn.

Hoe weet ik hoe het met mijn kind op school gaat?

Natuurlijk ben jij via de schoolsite van jouw kind goed op de hoogte hoe het op school gaat en natuurlijk heb je ook contact met school zelf. Hoe jouw kind het tijdens de huiswerkbegeleiding doet, dat hoor je regelmatig van de studiecoördinator. Je hebt regelmatig persoonlijk contact met de coördinator.

Zien en spreken docent/coach en mijn kind elkaar?

Bij alle contacten is er sprake van rechtstreeks contact waarbij de docent/coach en jouw kind met elkaar spreken. Of ze elkaar zien hangt af van de afspraken die er zijn gemaakt. Ons systeem ondersteunt camera maar of die wordt gebruikt: dat wordt met jou afgesproken, dat is een kwestie van privacy waar wij heel zorgvuldig mee omgaan.

Mis je een vraag?

Stel deze hier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.