Tips

5 tips om gemotiveerd te blijven voor school

Door 5 mei 2020 Geen reacties

Motivatie

Soms is het lastig om gemotiveerd te zijn voor school. Huiswerk is niet het leukste taakje dat er is, maar toch moet het gebeuren. Komt er een deadline aan, maar heb je nog niets gedaan? De stress neemt toe en de motivatie is er nog steeds niet? Heb je huiswerk, maar doe je liever andere dingen? Hier zijn 5 tips om gemotiveerd te blijven voor school!

1. Elektronica

Tijdens het doen van huiswerk of tijdens het leren is het belangrijk zo min mogelijk afleiding te hebben. Het is lastig om geen berichtje/foto’s te sturen naar je vrienden. Heb je je mobiel nodig tijdens het leren? Zorg dan dat je alles op papier hebt staan zodat je je mobiel of laptop niet nodig hebt tijdens het leren! Bovendien is het goed om de stof op te schrijven, want door het schrijven van de stof onthoud je meer.

2. Leeromgeving

Naast het verbannen van je telefoon en laptop is het belangrijk om een fijne leeromgeving te hebben. Hierbij is het fijn om zonder afleiding aan het werk te kunnen gaan. Zorg er dus voor dat je geen afleiding hebt. Ontdek hoe jij het beste leert! De een leert beter met een achtergrondmuziekje, maar hierbij is het belangrijk dat deze niet de overhand heeft. De ander leert beter in complete stilte. Als je liever wat geluid om je heen hebt is het handig om in de studieruimte van school of in een bibliotheek te leren.

3. Eten en drinken

Eten en drinken stimuleert het brein. Je onthoudt de stof gemakkelijker als je aan het kauwen bent. Neem hiervoor een kauwgompje, of neem wat eten mee naar je kamer! Zorg voor een lekker bakje koffie of een kop thee voordat je gaat leren. Hierdoor blijf jij gemotiveerder om door te gaan met studeren.

4. Ontspan

Het is naast het leren belangrijk om pauzes te nemen. Pauzes zorgen er voor dat je je hoofd leeg maakt en dat je de bergen leerwerk even doet vergeten. Neem ieder uur een pauze en ga even naar buiten (tenzij het regent, dan is het niet leuk). De buitenlucht zal je goed doen. Heb je een hond? Doe deze dan een pleziertje en laat hem uit. Zin om even te zonnen? Gebruik hier je pauze voor! Denk vooral niet aan het komende leerwerk, maar zorg voor totale afleiding.

5. Beloon jezelf

Na het maken van de toets, of het maken van al je huiswerk, heb jij wel wat leuks verdiend! Het is enorm belangrijk dat je jezelf beloont na het harde werken! Tijdens het leren of het maken van je huiswerk is dit ook wat leuks om naar uit te kijken. Kan je eindelijk de laatste afleveringen van je favoriete serie kijken, of kan je eindelijk die leuke schoenen kopen die jij al zo lang wilde hebben!

Meer tips of interessante blogs?

Tips
7 juli 2020

Hoe maak je een goede planning?

Het is fijn om een goede planning te hebben. Het helpt je om alles op een rijtje te krijgen en om geconcentreerd te werk te gaan. Heb je een week…
Tips
5 mei 2020

5 tips om gemotiveerd te blijven voor school

Soms is het lastig om gemotiveerd te zijn voor school. Huiswerk is niet het leukste taakje dat er is, maar toch moet het gebeuren. Komt er een deadline aan, maar…
Tips
29 april 2020

3 redenen waarom je tegenwoordig prima online begeleiding kan volgen

Bijna 20 procent van de middelbare scholieren neemt bijles. Door het coronavirus kunnen veel van deze lessen niet doorgaan. Learnr heeft hier de perfecte oplossing voor: online bijles en online…

Meer weten over Learnr? Klik hier!