ExamensTips

6 tips om je zo goed mogelijk op je examens voor te bereiden

Door 29 april 2020 Geen reacties

Examens oefenen

Het duurt niet lang meer en dan is het tijd voor de eindexamens. Spannend, maar ook een nieuwe start. Je rondt je middelbare schoolperiode af en gaat beginnen met iets nieuws. Om voor je examens te knallen, hebben we een paar handige tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Oefen oude examens

Door het maken van oude examens, weet je precies wat voor vragen je kunt verwachten. Kijk welke vragen je nog moeilijk vindt en richt je daar op.

2. Begin op tijd met leren

Het klinkt misschien cliché, maar op tijd beginnen helpt enorm bij het leren van je examens. Veel examenkandidaten onderschatten de hoeveelheid stof die ze moet en kennen. Maak een planning voor jezelf, zodat je niet op het laatste moment alles in je hoofd moet stampen.

3. Zorg voor een goede nachtrust

Ook al zit je hoofd vol van al dat leren, of ben je gestrest, zorg dat je genoeg slaapt. Hoe beter je uitgerust bent, hoe beter je presteert. Dit helpt bij het leren én bij het maken van je examens.

4. Kijk filmpjes van de examenstof

Op youtube staan honderden filmpjes over de stof die jij moet leren. Het wordt duidelijk aan je uitgelegd en het is vaak makkelijk te begrijpen. Ook blijven beelden vaak beter in je hoofd zitten dan alleen een tekst.

5. Gun jezelf voldoende ontspanning

Geef jezelf af en toe een pauze.

Ga een rondje lopen of kijk een stuk van je favoriete serie. Zo geef je je hersens de tijd om te verwerken wat je geleerd hebt en kun je daarna weer nieuwe dingen opslaan.

6. Maak gebruik van samenvattingen

Samenvattingen helpen je om de stof zo snel mogelijk te kennen. De teksten zijn vaak makkelijk te begrijpen en alle belangrijke stof staat erin. Het bespaart je tijd en moeite. Hartstikke handig!

Meer tips of interessante blogs?

Tips
7 juli 2020

Hoe maak je een goede planning?

Het is fijn om een goede planning te hebben. Het helpt je om alles op een rijtje te krijgen en om geconcentreerd te werk te gaan. Heb je een week…
Tips
5 mei 2020

5 tips om gemotiveerd te blijven voor school

Soms is het lastig om gemotiveerd te zijn voor school. Huiswerk is niet het leukste taakje dat er is, maar toch moet het gebeuren. Komt er een deadline aan, maar…
Tips
29 april 2020

3 redenen waarom je tegenwoordig prima online begeleiding kan volgen

Bijna 20 procent van de middelbare scholieren neemt bijles. Door het coronavirus kunnen veel van deze lessen niet doorgaan. Learnr heeft hier de perfecte oplossing voor: online bijles en online…

Meer weten over Learnr? Klik hier!