Tips

6 tips om zo geconcentreerd mogelijk aan de slag te gaan

Door 29 april 2020 Geen reacties

Concentratie tips

Ben je snel afgeleid als je aan het leren bent? Wij helpen je! We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo haal je hogere cijfers, en gaat het maken van je examens ook makkelijker!

1. Zoek een rustige plek om te leren

Om je goed te concentreren heb je stilte nodig. Zo geef je je hersens de ruimte om zo goed mogelijk te functioneren.

2. Zet je laptop, iPad of telefoon uit

Het is heel verleidelijk om even je telefoon te checken onder het leren. Zet hem daarom uit. Zo word je niet afgeleid van de meldingen en berichtjes en hoef je je alleen maar te focussen op het leren.

3. Zorg voor voldoende frisse lucht

Zet je raam op een kier of laat de deur open. Je hersens hebben namelijk meer zuurstof nodig als je aan het leren bent. Heb je last van de geluiden om je heen? Zet dan een koptelefoon op of doe oortjes in.

4. Leer niet te lang achter elkaar

Houd rekening met je concentratieboog. Bij de meeste mensen is deze rond de drie kwartier. Gun jezelf dus na drie kwartier een korte pauze van 10 minuten. Zo leer je optimaal.

5. Leer in de ochtend

In de ochtend ben je nog fit en kun je je dus het beste concentreren. Je hebt lekker veel energie en bent daardoor een stuk productiever.

6. Een opgeruimde studieplek zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Zorg dat je bureau leeg is. Rommel maakt je onrustig en het leidt ook af. Een opgeruimde werkplek is dus handig.

Meer tips of interessante blogs?

Tips
7 juli 2020

Hoe maak je een goede planning?

Het is fijn om een goede planning te hebben. Het helpt je om alles op een rijtje te krijgen en om geconcentreerd te werk te gaan. Heb je een week…
Tips
5 mei 2020

5 tips om gemotiveerd te blijven voor school

Soms is het lastig om gemotiveerd te zijn voor school. Huiswerk is niet het leukste taakje dat er is, maar toch moet het gebeuren. Komt er een deadline aan, maar…
Tips
29 april 2020

3 redenen waarom je tegenwoordig prima online begeleiding kan volgen

Bijna 20 procent van de middelbare scholieren neemt bijles. Door het coronavirus kunnen veel van deze lessen niet doorgaan. Learnr heeft hier de perfecte oplossing voor: online bijles en online…

Meer weten over Learnr? Klik hier!